söndag 28 februari 2010

Klätter och kläng - ´Ilse Krohn Superior´


´Ilse Krohn Superior´är en fantastisk klätterros. Lars-Åke Gustavsson kallar den till och med "DEN BÄSTA ÅTERBLOMMANDE KLÄTTERROSEN". Det är en zon 3-ros och han skriver att den blommar oavbrutet från midsommar till senhösten. Nu har ju jag, som ni vet, zon 4-5 och det betyder att den ofta fryser ner ganska mycket. Men eftersom den blommar både på årsskott och fjolårsskott så gör inte det så mycket. Jag har så många andra rosor som blommar tidigare, så det är bara bra att några dröjer. Men när den här står i knopp och börjar blomma, ja då är det lycka! Blommorna är STORA, som en kupad handflata, gräddvita och doftar såååå gott.

7 kommentarer:

 1. Hej Annette!
  Nu skall sanningen krypa fram: Ilse K hade jag ett par år kanske, men hon fick gå till de sälla jaktmarkerna...
  Det kan vara så att jag köpte rosen som rearos,(kommer inte ihåg, och det finns andra "rearosor", som klarat sig ypperligt!)Det kanske blir ett nytt försök, om jag kan hitta en plats...
  Ha en skön dag!
  PS!
  Jag skulle gärna vilja komma till dag då du har öppen trädgård med akvarellmåleri och annat, men samma helg är det andra rosaktiviteter här i trakten...Och Rose Fair.
  Och sedan är det ju tänkt att det även skall bli roseri här hemma i juli, som helst inte skall krocka med jobbehelg och annat...
  Men det finns kanske möjligheter att komma ngn annan helg, eller?DS.

  SvaraRadera
 2. En av mina absoluta favoritrosor! Tålig, frisk och rikblommande!

  SvaraRadera
 3. Himmel så kul det skulle vara om du dök upp här AnnA! 2 juli är det nog full fart i hela Rossverige numera, eller hur? Annars är det ju så att jag numera (efter pensioneringen) har min trädgård som företag och vi öppnar alla aktiviteter redan den 1 maj och slår igen sista helgen i september, så det finns många möjligheter för dig att komma hit.

  SvaraRadera
 4. Jag tog över en drös med knappt levande rosor från en halv6 zon för några år sen och däribland fanns en IKS, hon lever knappt hos mig men hon står bland de höga perennerna i god jord. Kanske jag ska ta mig på att flytta henne och se om det gör skillnad. Nu får jag krypa på alla 4 i grönskan för att hitta henne och hennes små små blommor.

  /Lillianna

  SvaraRadera
 5. Tack för titt hos mig.
  Vilken härlig blogg du har! Nu ska jag läsa vidare här hos dig....Må så gott!

  SvaraRadera
 6. ´Ilse Krohn Superior´, missade den hos dig, men hann se många andra. IKS skulle jag gärna ha om jag hade plats, kanske jag kan göra plats för den är så fin.

  SvaraRadera
 7. Låter som något också jag skulle kunna pröva. spännande och vacker.

  SvaraRadera