lördag 27 februari 2010

Klätter och kläng - ´Hybrida´


´Hybrida´ är nog den tuffaste av alla honungsrosor, kan odlas upp till zon 6! Som alla honungsrosor så har den en underbar doft. Den är så rikblommande att man inte kan se lövverket när den blommar som bäst. För att inte tala om alla nypon! Varje liten blomma blir ett runt och rödorange litet nypon, som är så trevliga att använda i juldekorationer. Fast i ärlighetens namn så är ´Hybrida´inte MIN favorit i helenae-gruppen, men väl makens. Han gillar gula rosor och ´Hybrida´är ganska gul. På översiktsbilden av ´Geschwinds Nordlandrose´, som jag visade igår, finns också en gul ros med till höger, det är hybridan. Klematisen som är med på den här bilden är ´Rouge Cardinal´ och i bakgrunden syns ´Valdemar´.

8 kommentarer:

 1. Gud vad många rosor du har, det är ju som en saga :) Jag har en stor tomt som jag också skall börja med i sommar och göra iordning med MÅNGA rosor. Jag bara älskar rosor ialla det slag.
  Ha en trevlig helg
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Jag älskar doften av 'Hybrida' en bekant till oss har hur många som helst på sin naturtomt. De kastar sig upp i träden och väller ut över ställningar och doftar helt ljuvligt. Ska försöka att ta sticklingar på den i år:)) Det är så inspirerande att se alla dina vackra rosor och få lära sig lite om de olika sorterna.Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 3. Monne, honungsrosor är inte svåra att sticka, så jag är övertygad om att du lyckas med det.

  Rosor kan man aldrig få för många av! Glöm bara inte att planera in andra växter också, rosorna behöver sällskap som framhäver dom. Jag har ju också en stor tomt, över elva tusen kvadrat. Där växer för tillfället runt 650 rosor, men många ligger ute på beställning så jag kommer nog upp i 700 innan sommaren är slut!

  SvaraRadera
 4. Gillar 'Hybrida' skarpt, om man vill ha en stor ros, är 'Hybrida' rätt.

  SvaraRadera
 5. En hälsning från en Vikersbo, längtar till jag kan besöka Rosengården igen. Besökte dig några gånger förra året och köpte en hel del rosor som jag väntar på och hoppas blomma iår.Det är det mest avkopplande som finns att gå bland dina rosor och titta och lukta
  Ha en bra helg
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Jamen, då måste det vara den jag har. Ny förra året. Hoppas den kommer att trivas här.
  Fortsatt fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Jag bara måste boka in ett besök!!!

  SvaraRadera