måndag 1 februari 2010

Jungfrurosor - ´Armide´


Snöfall är det som inleder årets andra månad. Inbäddad som av bomull har jag suttit och funderat över mina rosor. Häromdagen, på Antikrundan, så definierade man begreppet samlare. Man är en samlare om man har fler än tre av någonting. Har man fem eller fler så har samlandet tagit över. Jag tror det var Bosse Bildoktor som sa det. Jag vet att jag är en samlare. Av rosor. Fortsätter jag att visa en ros om dagen (av de jag har bilder på) så är jag klar i slutet av 2011.
Jag gör den här bloggen i samband med att jag städar bland mina bilder. Jag markerar i mitt excellark vilka jag har bilder på och de utan markering prioriteras till sommaren fotojobb. Jag har nu klarar av rosorna i Vita Rabatten och damascenorna. Nu tar jag alborna, eller jungfrurosorna, visst låter det mycket vackrare? Jag kör i alfabetisk ordning. Så den första blir ´Armide´. Det är en helvit doftbomb! Om den verkligen tillhör albagruppen kan jag fundera över, men Rosenposten, där jag köpt den lägger den där. Blommorna är helt underbara. Den blommar ganska länge.

2 kommentarer:

 1. Underbar ros, att den doftar gör ju inte saken sämre!

  SvaraRadera
 2. Natti Annette!
  Jovisst hade det varit lättare att samla på frimärken(vilket i och för sig jag gjort)men det doftar desto godare(oftast) att samla på rosor, man får frisk luft, och träffar på andra tosingar fast i rosträsket - eller så drar man ner oskyldiga små lamm i fördärvet...;)
  Jag har ju valt att försöka nischa in mig på mestadels mochatarosor och släktingar, men det blir ibland även rosor ur de andra grupperna.
  Just nu håller jag på och lista upp dem jag har, för att ev se om det finns utrymme för fler(vilket det alltid brukar göra, om man har en bit gräsmatta och en spade.)
  Jag hoppas att det kan finnas utrymme att besöka din (enligt helt bortkollrade vittnen) helt fantastiska rosenträdgård i Nora under året. Vi får se...
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera