torsdag 18 februari 2010

Klätter och kläng - ´Blairii nr 2´Den här rosen köpte jag för ~10 år sedan och den har bara blommat EN gång, sommaren 2008. Varför den blommade just den sommaren är fortfarande en gåta för mig. Jag köpte den innan jag hade förstått att bourbonhybrider inte vill leva i min trädgård. Det är dessutom en ros för zon 2-3. När jag köpte den tänkte jag inte på zoner, går det så går det! Jag gillar historiska rosor och den här är från 1845, precis 100 år äldre än jag själv. Den dagen som den slog ut, den 25 juni 2008, så undrade jag över doften när jag gick in i rosengården. Något härligare möts man sällan av. Doften var inte stark, men helt fantastisk! Och så vacker rosen var. Jag bestämde mig genast att aldrig gräva bort den utan vårda den efter bästa förmåga, kanske den vill blomma fler år! Blomman är ganska stor och har en varmrosa färg med en aning honung i tonen. Bladverket är friskt och vackert, så den fyller sin funktion även när den inte blommar.

4 kommentarer:

 1. Hej Annette!
  Kanske en ros till vår trädgård?
  Just nu håller jag på att listar upp vad som finns i rosväg, på min årliga rosinventering, och där finns även del eftertankar till nyköp...Sedan får man ju se vad som verkligen överlevt. Det har ju varit/är fortfarande en rätt så kylig vinter, men i och med snön, skyddar det ju en del.
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. För din zon är det här nog en toppenros! Klart du ska sätta den på inköpslistan!

  SvaraRadera
 3. Spännande med för mig nya rossorter. Den skulle kunna fungera hos oss också då vi har zon 1-2 och rosor/växter som doftar starkt är ju aldrig fel:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Har du denna lyxiga ros, trodde inte att den såg ut så här.

  SvaraRadera