fredag 19 februari 2010

Klätter och kläng - ´Blush Rambler´Blush Rambler´är en av favoriterna. Det är en multifloraros med ett vitalt växtsätt. Kraftiga årsskott, vackert och friskt bladverk och enorma klasar med blommor. Multiflororna har en god spridning på sin blomning. Den som slår ut först här ´Aglaia´börjar redan midsommarveckan och ibland något tidigare. ´Blush Rambler´börjar blomma först i slutet av juli och håller på en bra bit in i augusti. Det är en ros som alltid får många kommentarer av besökare. Lars-Åke anger den till zon 3 och nu vet ni att jag har zon 4-5. Det här är ingen kinkputt och den sitter dessutom inte i skyddat läge, så jag kan nog föreställa mig att den är betydligt härdigare. Så lättälskad!

5 kommentarer:

 1. Håller med dig, denna rosen är helt underbar. Skönt att höra att den går så bra hos dig i zon 4/5 då behöver ju förhoppningsvis inte jag vara orolig för min i zon 3.

  SvaraRadera
 2. Nej Kerstin, jag kan inte tänka mig att du behöver vara orolig. Men vem vet efter den här ovanliga vintern!

  SvaraRadera
 3. Missade ´Blush Rambler´ då jag var hos dig, bra att jag får se den nu, trodde inte att den klarade sig i vår zon. Fantastiskt fin, kanske jag vågar prova.

  SvaraRadera
 4. Förstår att `Blush Rambler´ är lätt älskad - jag har drabbats av kärleken bara av att ha sett dina foton.

  SvaraRadera
 5. Den här ska jag lägga på minnet. OM jag får min pergola till våren vore det fantastiskt med denna!

  SvaraRadera