fredag 14 januari 2011

S:a Rosengången: Debutante


Den här helt sanslöst underbara rosen såg jag i England första gången. Nu kan man ju inte jämföra mot Sverige, men där var den stor och väldoftande och vacker och underbar och - och - och. Jag kände att jag bara behövde den! Nu ska den med näppe gå i min zon. Jag köpte den också för att den är från tiden när vårt hus byggdes - 1901. Jag hoppas att jag är lika generös med superlativerna efter den här vintern, men hoppas kan man ju! På bilden är den bara en gren stor, men den blir större, upp mot 5 meter! Rosorna är ganska små, blekrosa, halvfyllda och mycket väldoftande och den ska vara sjukdomsresistent. I morse när jag vaknade var träden så där vackert frostiga så att det ser ut som ludd. Nu snöar det lätt och det är ännu en underbar vinterdag framför oss! Ha det gott!

2 kommentarer:

 1. Det är sådana där jag faller för allra mest!
  ha en fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Är det inte trist att inte vi har samma fina växtklimat som England! När man sett deras trädgårdar så kommer man ju hem med dom mest tokia idéer - och så går det inte att uppfylla dom!!
  Hoppas nu att din ros åtminstone trivs och växer till sig lite. Lika stor och välblommande som i UK lär den väl kanske inte bli, men.....

  SvaraRadera