söndag 16 januari 2011

Lusthusrabatten II

Jag gör ofta det felet när jag anlägger rabatter att jag sätter för tätt. I själva planteringsminuten så tycker jag att det är alldeles för glest och tänker att det här blir aldrig något. Nu är det 8 år sedan vi gjorde Lusthusrabatten och de två sista åren har jag tänkt att i år bara måste jag göra något åt eländet! Det är en röra utan dess like!
Här är i alla fall de första rosorna planterade. Jag köpte några från Kordes och vi nästan svimmade av när det kom en stor långtradare och körde ner på vår väg för att lämna av en liten kartong - ja, maken tyckte det var en STOR kartong!
Här är det i alla fall planterat och gubben håller på att samordna lusthuset med dammen.
Här är det kramsnö idag, det var dämpat ljud när jag hämtade tidningen i morse. Jag får nog gå ut och göra en snölykta idag! Ha det gott alla rosenvänner!

5 kommentarer:

 1. Gud så fint det blev! Älskar ekan.
  Jag gör samma som du... planterar för tätt.
  Och så tar det bara två sesonger så får man göra en ny rabatt för att få plats med dem man måste flytta från den gamla rabatten...
  Och så planterar man ... igen... en ny rabatt.. för tätt... och så får man börja om från början :O)!

  SvaraRadera
 2. Åh, mycket fint är det Anette, åh vad jag längtar till sommar och värme. Här slasksnöar det på tvären idag...jag gå och tänder en brasa.

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken härlig damm - en sån stor med båt skulle jag också vilja ha!
  Det där med överplanterade rabatter känner jag igen, måste fixa min "murrabatt" i vår. Växterna ser ju så ynkliga ut när man får hem dom!

  SvaraRadera
 4. Ni har så fint där vid lusthuset och den stora fina dammen! Det ska bli spännade att se om och hur ni gör om.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 5. Kul att se hur allt kom till har ju sett den nu och gillar hela eran tomt otroligt mycket//Britt

  SvaraRadera