onsdag 19 januari 2011

Lusthusrabatten: Kanadensare

Det finns några kanadensare förutom klätterrosen John Davis. En av dom ´Quadra´sägs också vara klätterros, men här blir den bara en buske, knappt det! Jag och kanadensare har inget bra förhållande. I min värld är de ganska överreklamerade. Men trots det så är blomman på Quadra fin.
Nästa kanadensare sitter på insidan av viticellan Violette och heter Hope for Humanity. Den köpte jag faktiskt bara för namnets skull! Det är en riktigt mörkt röd rabattros. Den har ingen doft att tala om, men den blommar stor del av säsongen så den är förlåten en sådan miss.

Den sista kanadensaren är lilla Lambert Closse. Blommorna är marsipanrosa, ganska stora och tätt fyllda. Doftar lagom. Den blir här inte heller större än en rabattros.

Idag är det kallt igen och fortfarande isgata i trädgården, så det blir att vara inne idag också. Ha det gott rosenvänner!

3 kommentarer:

 1. Jhon Davis måste jag nog flytta... om det är en klättrare?
  Eller räcker det att klippa ner den hårt?

  SvaraRadera
 2. Du kan säkert klippa ner den om du hellre vill ha den i buskform.

  SvaraRadera
 3. Hej Annette!
  Nja, det är väl spridda skurar det där med kanadensare. Min Thèrèse Bugnet är en vacker planta och Louise B. hoppas jag på. John Davis är flyttad, för att den inte motsvarade mina förhoppningar.
  Den sista, "marcipanrosen", var en söt uppenbarelse!
  Här smälter snön, men det har utlovats kyla. Inte bra när den skyddande snön smälter bort...
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera