torsdag 27 januari 2011

Lönngången: Tulpaner
Jag har en hel del vårblommande lökar i Lönngången. I höstas tryckte jag ner något kilo med scilla och självsådda krokus finns där redan - eller de har följt med från komposten. Sedan vi började göda med Biofer (benmjöl i pelletsform med kadaverrester) så har vi sluppit rådjuren under blomsäsongen, vilket gör att vi vågar ha tulpaner i trädgården nu. Här har jag guloranga tulpaner - mycket för att det är makens färg, de har ju tursamt blommat över när rosorna kommer - och de första rosorna är dessutom vita, så det är inte hela världen! Oavsett vad man tycker om gult och orange så blir man ändå glad av dom färgerna. Det känns som solsken även om det är en mulen dag! Ha det gott i kylan mina rosenvänner!
(tulpanerna heter Texas Gold och Flaming Parrot)

2 kommentarer:

  1. Underbart att få se lite blommande tulpaner just idag. Färgen är precis vad man behöver just nu eftersom vi har -10 grader och verkligen full vinter igen med massor av snö. Fast solen är framme (som tur är)!

    SvaraRadera
  2. Orange och gult har inte hört till min favorit färg förrut, men nu bor jag ju i ett gult hus och planterade både rosor och andra blommor som var gula förra sommaren . Så jag får nog säga att dom är ganska så fina:)
    /Camilla

    SvaraRadera