måndag 29 mars 2010

Remontantrosor - "Greta Persson"


Greta Persson är en fyndros från Cedergrens i Råå. De berättar i sin katalog att den fanns i en koloniträdgård som tillhörde en dam vid namn Greta Persson. Man har ännu inte funnit den rätta namnsorten på den så därför saluförs den som antingen "Nr 188" eller "Greta Persson". Det är flera år sedan jag köpte damen och den har hela tiden suttit på friland, men, men, men......i skrivande stund minns jag inte om jag såg henne på hela förra sommaren. Den sitter så planterad att en stor höstaster har hamnat framför.....attans! Jag får nog leta redan på henne i år, om hon fortfarande finns kvar. Cedergrens beskriver den som härdig och tålig och att den växer bra och blommar rikt med stora, dubbla, doftande blommor i en varm rosa färg. Jag och remontanter!

3 kommentarer:

 1. Den skulle man ju testa, inte långt till Cedergrens här ifrån. Har lagt till dig på min blogglista. Hoppas det var OK :)

  SvaraRadera
 2. "Greta Persson" måste jag ha,troligast ska jag till Cedergren lite senare i vår.Jag har Surbrunnsgatan 109 från Cedergren,även den en ros med en historia.Den är underbar.
  Renate zon 4

  SvaraRadera
 3. "Greta Persson" finns hos mig också. Är ganska spinkig men har undersköna blommor.

  SvaraRadera