söndag 7 mars 2010

Klätter och kläng - ´Purity´Jag köpte ´Purity´som en zonknäckarros, den anges som en zon 3-ros och numera vet ni att jag har zon 4-5. Första våren, med en vinter i bagaget, så tänkte jag att det här går aldrig! Den var hårt nerfrusen och liknade mest en rabattros och blev beskuren som en sådan. Men som den ändå blommade den sommaren! Och somrarna efter också. Jag behöver inte längre vara bekymrad även om den fryser ner, den kommer igen med besked. Blommorna är stora, halvfyllda och doftar lent och gott. Som synes är bladverket friskt och fint, vilket alltid är en bonus. Den blommar två gånger, alltså inte hela tiden, men som den blommar! Mmmmmmmmm.

6 kommentarer:

 1. Det är lätt o förlora sig bland dina förföriska rosor.... Måste se till o göra en liten omväg till din trädgård när det blir Stockholmsbesök nästa gång... Men då får jag nog se till o ha bokat övernattning nånstans i närheten ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Den var inte dum! Konstigt nog så gillar jag vita rosor fast jag har svårt för blekt rosa. Underligt!

  SvaraRadera
 3. Va roligt att jag hittat dig Nettan. Nu ska jag läsa här och skriva ned alla favoritrosor. Kika gärna in hos mig om du vill.

  www.rosegardeninstockholm.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. 'Purity' gör verkligen skäl för sitt namn. Så underbart med en ros som både är vacker och dessutom är härdig. Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 5. Ny ros för mig! Purity skulle jag gärna vilja ha.
  Har försiktigt börjat nämna för maken en rosengång längs en stenmur. Man måste ju hitta fler planteringsplatser!

  SvaraRadera