lördag 6 mars 2010

Klätter och kläng - ´Pink Helena´


Jag hoppar över ´New Dawn´ och några till och visar i stället ´Pink Helena´. Det är en ros i helenae-gruppen och jag har fått den från någon plantskola i Tyskland, minns i skrivande stund inte vilken. Jag har bara haft den i två år och sommaren 2009 var första gången som den blommade. Den har skickat upp flera årsskott på över två meter, så jag håller tummarna för att de har klarat den här tuffa vintern och kan producera ett av av rosaskimrande blommor i år. Jag håller hela tiden ögonen öppna för fler honungsrosor, det finns fler än vad jag kunde ana. När jag fick min första, ´Hybrida´, så trodde jag att det var det allt som fanns. Men ack vad jag bedrog mig.

6 kommentarer:

 1. Du har en sådan ljuvlig blogg! Så därför får du en award av mig!
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Underbara rosor! Även om jag inte har någon själv så har jag en väninna nästgårds som nog har den största helenae på Gotland, den växer upp till taket på hennes hus som är 3 våningar + vind och källare!
  Eftersom rosen är jättegammal vet hon inte exakt vad det är för något, men vacker - det är den!

  SvaraRadera
 3. En helt ny ros för mig, spännande, hoppas den klarat vintern bra. På din fråga hos mig tycker jag mig se skillnad på 'Président de Sèze' och 'Jenny Duval', den senare är inte lika tätt fylld och lite fladdrigare i kanten.

  SvaraRadera
 4. Vad bra Inger, jag tror vi tänker lika där!

  SvaraRadera
 5. Hade inte hört talas om Pink Helena...vill ha den!
  Letade länge efter Helenan 'Aksel Olsen' och tillslut fann jag den. Den har oxå en enorm växtkraft. Ifjol fick fag be maken såga! av en gren för busksaxen tog den inte den var för grov , kommer jag ihåg rätt var den 6cm i diameter!
  Kramis Ullis

  SvaraRadera