onsdag 3 mars 2010

Klätter och kläng - ´Karlsruhe´


Tråkigt nog är inte ´Karlsruhe´någon vanlig ros i handeln, för det är den värd. Själv fick jag min genom Trädgårdsföreningen i Göteborg som gjorde ett upprop till Svenska Rosensällskapet för några år sedan, om rosor till salu. Jag högg tag i en direkt! Nu pratar vi om STORA blommor. En utsträckt handflata.....typ. Jag tror inte att jag sett så stora blommor på någon klätterros tidigare. En del tycker att färgen är köttrosa, själv gillar jag den. Kronbladen böjer sig vackert bakåt. Den har ingen doft att tala om, men den blommar länge, så det jämnar ut sig.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt med ditt roskunnande. Den här rosen var ju vacker, men jag skulle nog sakna doft tror jag. Och det du skrev om Kanadarosor. M. Fröbischer blev jag riktigt sur på. Flyttade den till en skuggig plats - och då - himmel vad den växte. Får se hur det blir i år.Tack för alla fina rostips.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar färg! Jag gillar den också!!

  SvaraRadera
 3. Vilken ros, den skulle jag vilja ha.

  SvaraRadera
 4. Den är jättesvår att få rotning på! Tyvärr, för jag har flera som står i kö på den och varje år får jag säga, nej, det gick inte förra sommaren heller. :-(

  SvaraRadera
 5. Detta var vår allra första ros när vi bodde i Gbg i början av 60-talet. Hans pratar om den än och vi har tänkt plantera den som "minne". Den var kraftig och fin som jag minns.

  SvaraRadera