tisdag 2 mars 2010

Klätter och kläng - ´John Davis´


I vanliga fall kommer jag och kanadensiska rosor inte alls överens (bortsett från rugosorna), men ´John Davis´sköter sig bra (till skillnad från ´John Cabot´som får den här sommaren på sig, sen åker han ut!) ´John Davis´kom hit 2003 när vi gjorde vår Lusthusrabatt. Där sitter han vid en stople tillsammans med alpclematisen ´Riga´, så han har det inte lätt i konkurrensen. Men ändå blommar han på med sina stora löst fyllda rosor. Blomningen är dessutom lång, hela säsongen så gott som. ´John Davis´ska vara härdig upp till zon 6, så det är en tuffing! Inte dum alls faktiskt!

5 kommentarer:

 1. Det är farligt att titta in på din blogg, man vill ju ha allt:)) Inte omöjligt att det blir en del klängrosor när vårt plank på baksidan är klart. Där är det ett sydost läge tror jag. Kan det trivas rosor där tror du?

  SvaraRadera
 2. Ha, ha, ha varför tror du att jag bloggar om rosor!? Ju fler här nere i rosträsket, desto trevligare är det!

  SvaraRadera
 3. Hej Annette!
  John Davis köpte jag i ett erbjudande från odla, men rosen ville inte riktigt som jag ville, och var trög i starten, så det blev förflyttning(lite längre bort i rabatten), och den blev ersatt förra året av rosen Jasmina. (Får se om Jasmina växer på sig snabbare upp i rosentunneln...)
  Och så verkade det som om John Davis gillade att bli förflyttad...
  Sedan får vi ju se när allt dyker upp under snön. Många rosor är fortfarnde heltäckta under snötäcket, och det är ju bra om det blir så pass kallt som det utlovats...
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. Inte alls dum, bara dumt av mig när jag förväxlade namnen. Nu har jag två J. Cabot istället för en John Davis och en John Cabot.

  SvaraRadera