söndag 11 juli 2010

Idag blommar........257 sorters rosor!


Puh i värmen (fast jag klagar inte!). Igår orkade jag inte skriva något i min blogg, men räkna rosorna gjorde jag. Idag blommar 257 sorter, vilket det gjorde även igår, så nu är nog toppen nådd! Det finns fortfarande rosor som väntar på att slå ut, men några vissnar ju efter hand. Den, i mina ögon, bästa vita engelska rosen är ´Glamis Castle´. Den blommar precis hela säsongen. I år har den fått för sig att sport är något att satsa på! En gren har producerat helt rosafärgade rosor. Jag har inte bestämt mig än om jag ska ta bort eller inte, den sitter ju i Vita Rabatten, herrgårdsavdelningen. Men trevlig är den ändå.

3 kommentarer:

 1. Tänk att ha så många blommande rosor!
  Jag är järttelycklig för att den vita klängrosen har slagit ut idag (och även dom två vita Clematis jag planterade vid rosspaljén). Men...ju fler av dom nyplanterade rosorna som börjar blomma, desto fler vill jag ha. Sen läser man din blogg också och rossjukan liksom smittar och habegäret blir bara värre och värre!

  SvaraRadera
 2. Otroligt så många vackra rosor du har! Glamis Castle ser jättevacker ut, läckert med rosa blommor på samma ros!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad ljuvligt, 257 blommande rosor. Jag önskar att det hade varit lite närmare för jag hade gärtna velat besöka din trädgård nu.

  SvaraRadera