fredag 11 juni 2010

Idag blommar........PosliniikaunotarIdag är det åtta olika sorters rosor i blom. Jag gillar att gå en morgonrunda och njuta av allt som slår ut nu. För några år sedan dokumenterade jag en Noraträdgård. Där växte bland annat en helt underbar liten iris. Ägarinnan hade ingen aning om vilken sort, hon hade fått frö från en annan trädgårdsbekant, och hon delade gärna med sig av frö till mig. I år blommar den för första gången efter frösådden. Jag kallar den för "Elsas lilla svarta". Den är inte mer än ~25-30 cm hög, men ack så ljuvlig. Spinosissiman ´Posliniikaunotar,´som jag tidigare beskrivit när jag presenterade den rosgruppen, blommar också för fullt nu. Blommorna är stora för att vara en spinosissima. Närmare en decimeter i diameter. Den har tyvärr ingen doft att tala om.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är ju fantastiskt att så många sorter redan kan blomma hos er:-)
  JAg antar att dina lördagsgrupper kan känna sig nöjda med all den blomster och knopp prakt som er trädgård just nu bjuder på!

  Lycka till imorrn, ha det så gott! H.

  SvaraRadera
 2. Vad tidigt allt verkar vara hos dig! Här finns knappt en knopp på rosorna och irisarna har precis börjat slå ut. Men så har vi det extremt kyligt också, även om det varit soligt och fint - tills häromdagen. Och i natt vaknade jag t.o.m. av att det vräkte ner. Det kom 23 mm på bara en halvtimme! Nu får det räcka, jag vill ha sol och värme och vilda bad nu!!

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackra saker du visar idag. Den lilla irisen är verkligen spännande! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 4. Irisen är så fin! Grattis!
  Väntar ivrigt på första rosen, knopp finns det gott om.

  /Anette

  SvaraRadera
 5. Härligt! Dags att planera in en tripp till din trädgård alltså:)

  SvaraRadera
 6. Det vet ni väl vid det här laget att alla är välkomna på besök! Jag har märkt att jag är lite galen även i irisar, så det är många olika som börjar blomma nu. Nästan ingen har namn, de är fådda från kära trädgårdsvänner.

  SvaraRadera