söndag 13 juni 2010

Idag blommar.......12 sorters rosor
Finns den en ljuvligare tid på året än första halvan av juni? På min morgonrunda så kunde jag konstatera att kameleontbusken, som vi använder som klättrare, har börjat blomma. På undersidan av bladen kommer små, små klockor, som doftar helt underbart. Två rosor, spinosissimor, blommar för första gången här nu. Det är ´Lookos´och ´Katri Vidar´. När jag kikar på ´Lookos´, så är jag inte helt säker på vad jag föll för förra året när jag köpte den. Kanske bara det faktum att den var vit och jag behövde vita rosor till "Vita Rabatten".....hm. ´Katri Vidar´, blommar också för första gången på friland. Hon kom hit hösten 2008 och blommade med stora rosor i växthuset tidigt förra våren. Nu på friland är blommorna inte så stora, men den är rätt söt ändå. Det är ´Katri Vidar´jag lägger in bild på. Nu ska jag slänga mig ut bland ogräset och bara njuuuuuta!

4 kommentarer:

 1. Kameleontbusken var det ja! Den måste inskaffas! (kan du tänka dig att jag lyckades hålla mig från att inhandla någon ros på plantskolan idag?!)

  SvaraRadera
 2. I år är det upp & ned-vända världen! Här (i NÖ Skåne) har inte en endaste ros kommit i blom- på grund av allt regnande antar jag... Men knoppar ser jag & med lite sol nu blir det väl explosion?!;-)
  Underbara "fin-heter" du visar!

  SvaraRadera
 3. Natti Nettan!
  Ingen ros i min trädgård heller i blom beroende på den skånska kylan och troligtvis även på mitt sortval. Men många knoppar.
  Jag har dessutom tagit mig friheten att länka till dig...
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. Anna, det är klart att du får länka till mig. Jag har din blogg bland mina favoriter! Idag på morgonen blommar 16 olika sorter! Visst är det upp och nervända världen?!

  SvaraRadera