tisdag 8 juni 2010

Idag blommar........
Jag har inte lyckats förmå mig att skriva i min blogg på ett tag. Det har varit så deprimerande att klippa och såga ner rosor som har farit illa av vintern. Men nu har rosorna börjat blomma och livet återvänder så smått! Jag är väldigt förtjust i att ha tulpaner i rosrabatterna. De lyser verkligen upp tillvaron innan perenner och rosor börjar sin fest. Jag lägger in två av de som gör livet lätt just nu: Texas Gold och Sorbét. Vem som är vem tror jag det är lätt att gissa! Idag har också doftbomben, rugosan ´Örträsk´slagit ut. Det är en hitteros från Örträsk, funnen av en brevbärare som hette Örtelius. Rosen kallas också ibland för Örteliusrosen. Jag lovar att den har en doft som gör en berusad!

6 kommentarer:

 1. Ja, nu får vi glömma vinterns härjningar och se framåt. Jag blev av med min älskade 'New Dawn', den la av under vintern...

  SvaraRadera
 2. Rosor ska helst dofta!! det är trist med växter som far illa av vintern, jag har just idag upptäckt att gullregnet trots att det efter vintern kom igång med ett par blad, ändå nu har gett upp! Vackra tulpaner! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med en ros som slagit ut, jag väntar fortfarande på min första i år.

  Trist att du fått klippa mycket, förstår dig, likadant för mig.

  SvaraRadera
 4. Ja, här har det också dött en del. Tre av fyra klängrosor fick jag såga ner helt, den fjärde (Alchymist) som står precis bredvid har dock klarat sig galant. Konstigt!

  SvaraRadera
 5. Så skall du inte känna, fast jag förstår dig. Dock skall du absolut inte tveka på att din trädgård är helt fantastisk, för det är den helt klart.

  Hos mig blev Quadra först att slå ut, bild finns på min blogg om du vill se.

  hälsningar
  nina

  SvaraRadera
 6. Roligt att det vänt uppåt för dig, vad kan man annat än att bli glad över rosor i blom. Här är bara knoppar än.
  /Anette

  SvaraRadera