måndag 21 juni 2010

Idag blommar........57 sorters rosor!Idag, sommarsolståndet, den ljuvaste av dagar! (fast jag vill inte tänka på konsekvenserna av denna dag!) Strålande sommarsol med fågelkvitter. Fast nu har koltrastarna slutat sin försommarsång och jag får längta efter den till nästa år. ´Haidee´blommar vackert med stora blommor som doftar så gott. Men allra roligast är att den nyplanterade spinosissiman ´Burnet Irish Marbled´ blommar för första gången. Jag köpte den från Peter Beales i vintras och räknade inte med att den skulle blomma redan i år. Så det är en riktig bonusros! Ha en bra dag, denna sommarens höjdpunkt! Nu kastar jag mig ut till ogräsrensningens njutningar!

5 kommentarer:

 1. Åh vilken glädje:)) Vacker är den också. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vad avundsjuk jag blir på den mängd blommande rosor du har Anette. Hos mig är det bara runt tio som blommar nu. Jag vet att det blir fler snart men när jag läser hur många du redan har som blommar så längtar jag än mer tills att mina ska sätta fart. Så fina bilder och så många för mig nya sorter du visar men var ska man kunna få plats med akllt man vill ha, det är den ständiga frågan.

  SvaraRadera
 3. Såå ljuvligt för er!!
  Jag tror jag kan räkna till 57 sorters ogräs som blommar här hos mig. Igår var första dagen i trädgården för säsongen för mig... och fullständigt kaos i huvudet... vad ska man egentligen börja med?
  Jag pillade bort ogräs mellan ölandsplattorna, det brukar lugna nerverna:-)

  Ha en fin midsommarvecka! H.

  SvaraRadera
 4. Alltså, 57 sorters ogräs kommer jag lätt upp i, de flesta med epitetet GIGANTEUM! Ha en bra midsommarvecka själv!

  SvaraRadera