tisdag 26 januari 2010

En antik holländare - Celsiana


Jag tror jag avverkar de damascenor jag har bilder på. Jag har hållit på i ett par dagar och sorterat bilder för att få lite struktur i mina bildarkiv. Det är inte lätt när man är en slarvig person! ´Celsiana´tillhör de rosor som jag inte har haft mer än ett par år. Den är oerhört fin, nästan sirlig och så har den ett skimmer som av pärlemor över sig. Rosorna är stora och doftar starkt och gott. Jag borde så klart ha en bild på själva busken, men min vana trogen så faller jag för själva blomman. ´Celsiana´ har varit i kultur i Holland sedan ~1750 skriver Lars-Åke Gustavsson i "rosbibeln".

3 kommentarer:

 1. Ja, den är verkligen sirlig! Mitt exemplar har blivit en stor buske och den har jag fått av rotskott från pappa. Så, länge gick den under namnet `Fars ros´. Den är en av mina absoluta favoriter. När busken är i fullblom så blir det många nyanser av rosa - allt efter åldrande - och det ger verkligen liv i rosbusken.

  SvaraRadera
 2. Ja, nu faller jag snart ner i rosträsket. Jag följer ju din blogg och du visar så många skönheter. Har bara ett fåtal rosor ännu så länge och klimatet här är inte det bästa för rosor.
  Ha det bra"
  Christina i Småland

  SvaraRadera
 3. Ha, ha, ha! Det är det bästa jag vet när jag lyckas dra ner folk i rosenträsket!

  SvaraRadera