onsdag 6 januari 2010

Bistert för klätterrosor som inte är zonanpassade!


Idag är det - 26 grader här! Kallt har det varit länge, men nu slår det köldrekord. Jag tänker på en del klätterrosor som jag har som är mer anpassade för zon 1-2 och inte zon 4-5 som de bor i. Jag har en Rosa longicuspis, zon 1-2, som blommade överdådigt 2009. Den har haft enstaka blommor under de ~5 år som den bott här, men inte mängder som den fick den gångna sommaren. Undrar hur den mår nu? Blir det blommor över huvud taget i sommar. Den blommar ju på fjolårsskotten! Suck.

5 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen en hård vinter i år! Fast jag tycker det är trevligt med snön, den ljusar upp lite iallafall. Fåglarna flyger skyttetrafik till vårt stora rönnbärsträd, som är fullt med rönnbär...
  Jag hoppas rosorna klarar sig hyfsat under snötäcket!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 2. Hej Anette! Så kul att du har börjat blogga. Det ser illa ut för din Rosa longicuspis. Penny Lane känner jag inte alls till. Vi har minus 22 grader idag, alldeles för kallt. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna både för dina som mina rosor:)

  SvaraRadera
 4. Hej Anette! Nu precis kom jag på att du är Noranettan från AoT - fast det var länge sedan jag höll till där. Kul att se dig här!

  SvaraRadera
 5. Hej du Katarina. Jag lyckas inte placera något användarnamn från AoT på dig! Du får hjälpa mig!

  SvaraRadera