söndag 6 februari 2011

Lönngången: R. moschata ´Felicia´Rabattrosor trivs inte så gott hos mig, eller kanske är det så att jag inte gör livet lätt för dom? För att ändå få rosor som blommar länge så har jag en del myskrosor. De blommar länge = blommar på ny ved, vilket är bra om de skulle frysa ner under vintern. I Skåne har jag sett myskrosor som är höga som klätterrosor, men här blir de mera som små buskar eller stora rabattrosor. Felicia är en trevlig ros, eftersom jag har ett barnbarn med det namnet, så är det ju ett måste att ha den! Det är en Pembertonros från 1928, så det känns som att den skulle kunna höra hemma här. Den doftar underbart och starkt. Den sägs gå till zon 3, men den har hittills klarat sig bra och växer gott här i zon 4 på gränsen till 5. Visst är blomman vacker? Det blir fortsatt växthusarbete idag - fast det blir nog varmt därnere när solen lyser på även om det är kallgrader ute. Ha en bra dag! (buskbilden är tagen i slutet av oktober!)

6 kommentarer:

 1. 'Felicie' har jag försökt med ett par gånger men varje gång så har det visat sig att jag har fått fel sort. :( Jag tror det är menngen att jag inte ska ha denna.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 2. 'Felicia ' skulle det stått, en liten felstavning bara. :)

  /Kerstin

  SvaraRadera
 3. Nej ge inte upp, den är värd att hitta!

  SvaraRadera
 4. Hej Annette!
  Felicia har dessutom underbar doft!
  Kan vara lite ömtålig även här i Skåne =kräver en bra plats. Hennes "syster" 'Cornelia' tycker jag är mindre kinkig, och hos mig klättrar 'Cornelia'.
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Hej Anette

  Felicia gick bra hos oss i Vedevåg, men jag hoppas den går än bättre här nere på Österlen.
  Den var en av de sju rosor vi hann plantera före snön.

  SvaraRadera
 6. Å Bertil l så kul att du har hittat hit! Så du har hunnit att skaffa dig Felicia redan?

  SvaraRadera