lördag 28 augusti 2010

Sista öppethelgenJag har nog tidigare berättat att vi låter vår trädgård vara en besöksträdgård under sommarmånaderna. Vi öppnar 1:a maj varje år och stänger sista helgen i augusti. Sista helgen i augusti har vi marknad i Nora. Då kommer alla Norabor i förskingringen hem igen. Väldigt trevlig tradition. De sista två veckorna har det varit verkligt trist väder på dagen och jag har mest hållit till i växthuset med mina rossticklingar som börjar rota sig rätt bra. Nu, så här efteråt, kan jag känna att jag borde legat i lite mer i juni och juli. Fast då tyckte jag det var för varmt för att ta sticklingsris...ack ja. Nu när solen lyser så gick jag en liten morgonrunda och då blommar, för första gången i år!!, rugosan ´Mme George Bruant´. Förra året var jag riktigt missnöjd med den damen. Klena ynkliga grenar och blommor som inte tålde väta. Men nu, wow, så fin och krispig den är och så gott den doftar! Det minns jag inte från förra sommaren! I samma rabatt (Lönngången) växer också myskrosen ´Felicia´, köpt bara för att jag har ett barnbarn med det namnet. Underbart vacker och elegant, precis som barnbarnet! Ha en bra helg, den sista i augusti!

5 kommentarer:

 1. Ja hettan var nog ganska påtaglig i år. Mycket som man tänkt göra blev ogjort eller gick långsamt för att det helt enkelt kändes för tungt att jobba. Fina rosor igen!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 2. Ha en bra sista öppethelg i trädgården:)

  SvaraRadera
 3. Hoppas helgen blir bra för er!:-)
  Tack för ditt besök på min hemsida!

  SvaraRadera
 4. En av mina trädgårdssommarsdrömmars höjdpunkter var besöket i din rosenträdgård.
  Återkommer dit i mina tankar då och då, vissa saker håller på att mogna, hm hur kan vi använda detta här i vår trädgård?....mest var det en skön upplevelse att få se allt irl.
  Lilla fikastunden minnesvärd.
  Liksom köket!!!!!

  /Anette

  SvaraRadera