måndag 2 augusti 2010

Brandgult!Jag kan fundera över ibland hur det gick till när jag bytte språk! När jag växte upp användes, i alla fall i min familj, alltid ordet brandgul för den färg som de flesta idag kallar orange, även jag. Min rara gubbe gillar brandgula växter, speciellt rosor. Igår köpte jag honom en brandgul ros, ´Amelia Renaissance´(till höger). Den är ännu inte planterad - jag tänker så det knakar var den möjligtvis kan passa in. På ett annat ställe sitter en annan brandgul ros, ´Leaping Salmon´. Det är egentligen en klätterros som aldrig blir högre än en rabattros hos oss. Den är köpt från Hortico i Kanada. Vi var ett gäng som för några år sedan beställde därifrån med hjälp från Löta Trädcenter. Det var jättegulligt av Göte Boberg. Amelia och den hoppande laxen är ganska lika varandra i uttrycket, men Amelia är nog lite snyggare även om blommorna är mindre.

3 kommentarer:

 1. Jag använder de orden växelvis, jag är väll flerspråkig då. :o)
  Visste inte att det fanns brandgula ens *rodnar* därimot aprikosa har jag fått upp ögonen för, hos min granne Veronica som har ett 100-tal olika Rosor.
  Mina nya taggfria har Rådjuren tuggat ner nästan ända till backen. Hoppas Rosorna tål detta och orkar växa sig starka ändå.
  Ha en härlig vecka bland dina skydslingar
  Karin //

  SvaraRadera
 2. Hej, jag köpte en ros igår som heter Westerland och den är brandgul:)) Vet inte riktigt var jag ska ha den bara men det löser sig säkert:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Är också uppfödd med "brandgul". Använder däremot mest "orange" som ord. Vackra brandgula rosor!!

  /Anette

  SvaraRadera